MENING:

Als het aan de voet lag, liep hij lekker in zijn blootje . . .                Deze uitspraak is van Ralph Sakkers (orthopeed) in een interview in het Algemeen Dagblad van 6 april    2013

Bourdiol therapiezolen:
wel of niet proprioceptief?4-17_PeterOomens 4

Bredeweg-Hardloopschoenen voorkomen geen hardloopblessures

 

ENQUETE POSTUROLOGIE:

(Richtinghoren: onderzoeken tonen aan dat goed kunnen zien hiertoe belangrijk is  https://www.hoorzaken.nl/het-oor/geluid/richtinghoren/) 

Zoals in meerdere publicaties aangetoond, heeft ‘ons zien’ invloed op onze lichaamshouding. Ook ons gehoor blijkt van invloed te zijn. Middels een enquete proberen wij hier meer inzicht in te krijgen. Reactie wordt zeer op prijs gesteld en anoniem verwerkt.

Alvast bedankt!

 

 

 

 

2 gedachten over “MENING:”

    1. de therapie die ik bedreven heb baseert zich op het feit dat de gevoeligheid van de voetzool extreem hoog is. Vooral de daar gelegen mechanoreceptoren leiden langs neurologische weg naar voetstandcorrectie en onlosmakelijk dus tot houdingscorrectie. Alle informatie hiervandaan gaat naar het ruggenmerg en de kleine en grote hersenen.
      Veel wordt op hersenniveau gekoppeld aan evenwichtsorgaan, de oogfunctie etc.
      Eenvoudig gezegd: op welke manier dan ook steunen van de voet is een mechanische benadering van wat je zou willen bereiken, podoposturale therapie (posturologie) is fine tuning. Feitelijk zou het beroep moeten worden omschreven als ‘podologische houdingstherapie op neurofysiologische grondslag’.

Geef een reactie