Podoposturale therapie

Wie kent niet de Toren van Pisa? De vrijstaande klokkentoren  is een van de meest opvallende bouwwerken van de Piazza dei Miracoli. Kort na het begin van de bouw in 1173 begon de toren al over te hellen. Doordat men loodrecht verder bouwde is de toren niet alleen scheef maar ook krom. Gelukkig wordt tegenwoordig niet meer zonder een degelijk fundament gebouwd. Niet alleen in de bouw maar ook voor onze houding is een goed fundament onmisbaar.   

En daar hebben we een probleem; Ons fundament  (de voeten dus) kan deze taak wel aan, zolang dit niet belemmerd wordt!! Wat echter te denken echter van naaldhakken, stijve (kinder)schoenen en sommige steunzolen?!

Wanneer een tafeltje of een stoel wiebelt, zijn we al gauw geneigd iets onder één van de pootjes te schuiven. De podoposturaal therapeut doet dat in wezen ook. Nadat de klachten zijn besproken volgt een houdingsonderzoek en een loopanalyse. Vervolgens maakt de therapeut een paar platte, persoonlijke inlegzooltjes, waarop schijfjes kurk, 1 à 3 mm dun, zijn geplakt. Daar (tijdelijk) op lopen en staan is de feitelijke therapie! Deze zooltjes steunen niet maar trainen vooral de voetspieren aan de onderzijde van de voeten! Klinkt eenvoudig en blijkt al meer dan 35 jaar effectief.

lees verder:                             A4 PPT KERNGEGEVENS

 

 

 

Geef een reactie