Posturologie, een integrale visie op de houding

Staan en lopen is vanzelfsprekend tot ….. tot dat het om de een of andere reden niet meer gaat.  Dan ben je blij wanneer artsen en/of therapeuten je kunnen helpen en klamp je je vast aan ieder advies of suggestie. Helpt dat onverhoopt niet, ja wat dan?

Voor (chronische) houdingsklachten als rug-, voet-, schouder- en nekklachten is er dan toch nog een mogelijke oplossing: podologische  houdingstherapie .

Deze op neurofysiologische grondslag gebaseerde therapie wordt inmiddels meer dan 35 jaar in Nederland toegepast en staat bekend als                  podoposturale therapie ( A4 PPT KERNGEGEVENS)

Deze site tracht:

  • enerzijds (chronische) patiënten perspectief te geven
  • anderzijds de (mogelijke) oorzaken te analyseren en die begrijpelijk over te brengen. Dit bij voorkeur in overleg met andere disciplines.

homunculus:

De afbeelding van de home page geeft aan hoe in onze hersenen allerlei ‘knooppunten’ binnen een netwerk actief zijn. In de werkelijkheid zijn dat er onvoorstelbaar meer. De hersenschors (buitenste laag hersenen) ‘correspondeert’ met ons hele lichaam, maar niet overal gelijk. Hoe gevoeliger een lichaamsdeel is, duim, tong, hoe groter de ingenomen plaats. Zo heeft  men een vreemd, op een mens lijkend, figuurtje kunnen tekenen: homunculus. Ook de voeten hebben hierin hun eigen plek.

Posturologie, houdingkunde voor geïnteresseerden door Peter W.B.Oomens. Dit boek is te bestellen via: www.boekenroute.nl en/of www.1boek.nl en tevens te koop via BOL en alle boekhandels in Nederland en België. Calbona uitgeverij, ISBN: 978-94-91872-72-3  100 pagina’s met illustraties   prijs € 16,95